My Summer House

Waarom investeren aan de Costa Del Sol

Investeren in Spaans vastgoed

De eerste vraag die u voor uzelf moet uitmaken is wat is de bedoeling van de aankoop? Wenst u het pand zelf te bewonen het ganse jaar lang of wenst u het te verhuren.

Net zoals bij de aankoop van onroerend goed in België, moet de koper rekening houden met bijkomende kosten bovenop de aankoopprijs. Deze kosten zijn afhankelijk van het type woning (nieuwbouw of bestaande woning) en de aankoopprijs. Nog tot en met eind december 2021 bedraagt de overdrachtsbelasting in Andalusië 7%  en een zegelrecht van 1,2%. Het BTW tarief daarentegen bedraagt 10%. Gemiddeld moet men 12 à 14% bovenop de aankoopprijs rekenen.

Evenwel mag men niet vergeten dat de rol van een Spaanse notaris niet vergelijkbaar is met een Belgische notaris. De controlefunctie van een Spaanse notaris beperkt zich immers tot het opstellen van de notariële akte, herkennen van de partijen en het waarnemen van de transactie.

De belangrijkste rol doorheen het aankoopproces is weggelegd voor een advocaat.

Deze advocaat zal het onroerend goed controleren op stedenbouwkundige overtredingen, eventuele schulden op het onroerend goed, etc. Opmerkelijk is dat in Spanje de schulden bij de aankoop van een huis mee worden overdragen. Grondige controle of het pand al dan niet vrij is van hypotheken of andere schulden door een advocaat is dus noodzakelijk.

Door onze eigen juridische kennis en de kennis van onze plaatselijke advocaten, loodsen wij u zonder zorgen doorheen het hele traject.

U kan niet alleen rekenen op ons bij de zoektocht naar uw pand, maar u zal ook kunnen genieten van onze uitstekende aftersale service. Bij My Summer House kan u contact opnemen voor eender welk uitdaging op eender welke moment en dit zelfs na uw aankoop. Wij staan u heel graag bij om u te helpen.

U kan een prachtig appartement vinden vlakbij de zee aan heel scherpe prijzen. Zo een stekje aan de Spaanse kust zal vandaag een veel groter rendement opleveren dan een spaarboekje.